diumenge, 22 de novembre del 2009

SEMINARI 3/11/09

Per aquest dia havíem preparat un recull de notícies sobre l'educació, des de gairebé 2 mesos enrere, per fer un debat.
Al principi vam mirar els diferents temes de les notícies que vam portar. Encetem un tema i parlem sobre ell. El primer tema que va sortir va ser el de la llei d'educació. Ens vam qüestionar que sabem i que no sabem sobre aquest tema. També va sortir el tema del calendari escolar, que començarà el curs el 7 de setembre i haurà una setmana de vacances al febrer. Això portaria molts altres canvis, com per exemple, que el professors haurien de començar a organitzar el curs abans, s'haurien de preparar altres activitats en esplais o similars, per als pares que no puguin agafar-se vacances la setmana del febrer...
També vam parlar sobre la climatologia,el calor que fa a les aules al mes de juny.
Vam reflexionar sobre la possibilitat de canviar el mon de l'educació, el nostre model social i saber ensenyar als nens de tal manera que pensin, reflexionin,decideixin, valorin, es preguntin coses..
Un altre tema que vam tocar va ser el de que ara volen canviar les vacances de Nadal, per les vacances d'hivern. És a dir, canviar el nom de les festes religioses, per les festes d'estacions. Jo no estic d'acord amb això perquè tot hi que no sóc religiosa, crec que són unes festes culturals, i no te sentit posar-li el nom de les estacions. Això es vol fer perquè a les escoles hi han molts nens d'altres religions,i cultures que no celebren les mateixes festes que nosaltres.
Però una altre solució seria poder celebrar totes les festes de les diferents cultures, en comptes de suprimir el Nadal.

Un altre tema que va sorgir va ser que volen que l'educació sigui obligatòria fins els 18 anys. Això podria comportar més fracàs escolar, ja que els nois/noies que no volen estudiar, no deixarien fer classe i per tant els que si que volen aprendre no podrien. Però una solució per las joves que acabin la ESO i no volen estudiar, seria fer cursos de formació professional. Per a que no es comencin a treballar ni estiguin al carrer amb 16 anys, i que s' especialitzin en alguna professió.


No era més prioritari fer mòduls professionals que gastar-se tants milions en portàtils per a tots els alumnes...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada